8.Myte: Alder-lek er Relatert Til Eller Kan Føre Til Pedofili​

8. Myte: Alder-lek er Relatert Til Eller Kan Føre Til Pedofili

Dette er en viktig myte, og tragisk nok, en som ikke diskuteres nok. Derfor vil jeg gjøre meg 100% klar på at alder-lek har ingenting med pedofili å gjøre. Alder-lek handler om et rollespill der en voksen person spiller en yngre person eller et barn – eller samhandler med en annen voksen som gjør det. For å gjøre det enda enklere: det er en voksen person som later som han/hun er yngre!

For noen kan det være å leke med dukker, mens andre kan det handle om å gjenoppleve hendelser fra skoleårene, men det blir alltid gjort med en klar forståelse at det er en voksen oppførsel.

Som alt annet her i verden, er det mulighet for misbruk og emosjonell skade her også, men ansvarlige voksne mennesker som driver med alder-lek forstår hva det handler om, og hva som ikke skal inkluderes, og (som alltid), gjør det på en trygg og mentalt oppegående måte med samtykke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *