50-shades-of-gray

1. Myte: «Fifty Shades of Grey» Er en Nøyaktig Gjenspeiling av BDSM

*Tar et dypt åndedrag* Nei nei nei nei nei nei nei nei nei nei nei *tar enda et dypt åndedrag* nei nei nei nei nei nei nei nei NEI! Den boken har ingenting med hva BDSM er eller bør handle om.

Igjen, for å kunne forstå den nødvendige generaliseringen, må man innse at kjernen til BDSM inkluderer tre viktige prinsipper: sikkerhet (at alle parter jobber sammen for å passe på at ingen skader oppstår), mental trygghet (at alt skjer med klart hode), og samtykke (at alle samtykker til alt som skjer).

 

Den boken handler ikke om BDSM, men heller emosjonell og fysisk mishandling. Før jeg går videre til neste myte må jeg poengtere at The Dom, en youtuber som prater om det og hvorfor det er så motbydelig. (For et annet perspektiv, les: Why We Need To Stop Bashing ‘Fifty Shades of Grey’ Already.)

 

LES OGSÅ: Spanking Utstyr: En Slapper